vrijdag, 6. februari 2009 - 9:58

Scholen ontdekken tijdens de scholentocht Nijmegen-West

Nijmegen

Het kiezen van de juiste basisschool voor zoon- of dochterlief is niet eenvoudig. Heel veel vragen komen op ouders af. De basisscholen in Nijmegen-West helpen hen op weg. Wie van plan is om zijn/haar kind te plaatsen op een school in West, kan meedoen aan de Scholentocht op 11 februari.

Inmiddels hebben zich 56 ouders aangemeld voor de scholentocht, meer ouders zijn nog welkom.

Voor ouders is het belangrijk om te weten of een basisschool past bij hun kind. Een persoonlijk bezoek geeft doorgaans een idee of dat het geval is. Basisscholen organiseren daarom open dagen of bieden ouders gelegenheid om op afspraak langs te komen. In Nijmegen-West gooien de basisscholen dit jaar gezamenlijk de deuren open voor geïnteresseerde ouders, een primeur voor Nijmegen. Alle zes de basisscholen doen mee: Aquamarijn, de Lanteerne, Michiel de Ruyter, het Octaaf, de Wieken en de Zonnewende.

Het startschot wordt op 11 februari om 9.00 uur gegeven door Hannie Kunst, wethouder Onderwijs. Met haar aanwezigheid benadrukt zij het belang dat de gemeente hecht aan goede informatievoorziening over het Nijmeegse onderwijsaanbod, en dan met name het aanbod in de eigen wijk. Deelnemers kunnen vervolgens drie basisscholen bezoeken om de sfeer te proeven, ouderervaringen te delen en in gesprek te gaan met de schooldirectie en leerkrachten.

Start- en eindlocatie: Het Gemeenschapshuis aan de Waterstraat in Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):