donderdag, 12. maart 2009 - 10:59

Scholieren en Herman Kuipers planten tijdens Boomfeestdag

Vlagtwedde

Op de traditionele derde woensdag in maart -18 maart 2009- gaat wethouder Herman Kuipers met circa 70 kinderen bomen planten voor de Nationale Boomfeestdag 2009. De festiviteiten starten om 11.00 uur bij de plantlocatie: het gebied tussen de Weenderstraat en de Winselweg in Vlagtwedde.

De Nationale Boomfeestdag geeft de mogelijkheid om kinderen natuurbewust te maken door het planten van een boom. Met de boomfeestdag hopen wij te bereiken dat kinderen het belang van de natuur gaan inzien, waardoor zij zich later gaan inzetten voor een groene leefbare wereld.

Leerlingen uit groep (6), 7 en 8 van Obs De Clockeslach, Cbs De Rots, Obs Plaggenborg en Obs Willem Lodewijck verzamelen zich om 11.00 uur tussen de Weenderstraat en de Winselweg, waar wethouder Herman Kuipers hen welkom heet. Vervolgens geeft boswachter Jan Dommerholt een korte voorlichting, waarna de kinderen in groepen worden gedeeld. Om 11.30 uur ontvangen de leerlingen in tweetallen een schop. Samen met een aantal kinderen plant wethouders Herman Kuipers het eerste boompje. Daarna gaan de leerlingen in groepen boompjes planten.
Tot slot krijgen alle leerlingen nog een leuke herinnering aan de feestelijke bijeenkoms
Provincie:
Tag(s):