vrijdag, 27. maart 2009 - 18:53

Scholieren lopen met water voor Burkina Faso

Tholen

Basisschoolleerlingen uit de gemeente Tholen hebben vrijdag gewandeld voor Burkina Faso. De bovenbouwleerlingen van de diverse scholen binnen de gemeente legden een route af met 5 liter water per groep.De actie wordt georganiseerd door de Thoolse Jongerenraad met als doel de wereldwijde waterproblematiek onder de aandacht te brengen.

Al om 9:00 uur in de ochtend vertrok de eerste groep vanaf christelijke basisschool Het Kompas in Anna Jacobapolder. Zij liepen via de Krabbenkreekdam richting Oud-Vossemeer. De jerrycan met 5 liter water werd daar overgenomen door leerlingen van openbare basisschool Die Heenetrecht. Via de Oud-Vossemeersedijk zetten de scholieren vervolgens koers richting Tholen.

’s Middags werd de route voorgezet richting Poortvliet, om vervolgens via de Hogeweg weer aan te komen in Oud-Vossemeer. De leerlingen die de route inmiddels hadden afgelegd werden met een touringcar terug naar school gebracht.

De Jongerenraad Tholen organiseerde de actie in het kader van de Wereld Waterdag. Ook wil zij op deze manier de Thoolse leerlingen laten ervaren wat kinderen in Burkina Faso dagelijks moeten doen. Jongelui moeten daar iedere dag vele kilometers lopen om vers drinkwater te halen.
Provincie:
Tag(s):