woensdag, 28. januari 2009 - 17:07

School wint mini Tiger Award bij filmfestival Hollywood

Breda

Groep 7 van de Bredase basisschool De Werft heeft vandaag tijdens het Hollywood in de Klas Film Festival een mini Tiger Award gewonnen in de categorie “beste productie� voor hun speelfilm “De Twee Boeken�.

Hollywood in de Klas is een festival voor basisscholen waar dit jaar voor het eerst Bredase scholen aan hebben meegedaan. De Bredase kinderen van groep 7 mochten hun visie en dromen voor Breda in 2020 verbeelden via een korte speelfilm die ze zelf hebben bedacht.
De organisatie van Hollywood in de Klas monteerde het geheel tot een spannende speelfilm.

Over hun film “De Twee Boeken� zei jurylid Suzanne Kunzeler, netcoördinator van Z@ppelin en Z@app: “Dit was echt de beste productie. Zeer goed gebruik van animaties, goede schmink en mooie decors!�.

De kinderen van De Werft hadden een echte bedankspeech voorbereid –in meerdere talen- en sloten deze af met een Bredaas �Houdoe en Bedankt!�.

Drie Bredase scholen, waaronder dus De Werft, wonnen tijdens de Bredase finale op 9 januari een plaats voor de landelijke finale van vandaag, 28 januari.

Naast de prijs voor beste productie was er ook een eervolle vermelding voor leerlinge Maryam Kurdi, van basisschool De Fontein als beste actrice.
Erik van Muiswinkel, de juryvoorzitter noemde haar de opvolger van Prem Ramkisoen: “Zij acteerde de hele film bij elkaar. Over tien jaar heeft zij een eigen talkshow!�

Naast de prijs voor productie waren er nog vier andere, namelijk voor het beste acteerwerk, het beste verhaal, de beste film en de publieksprijs.

In de jury zaten onder meer Carice van Houten, acteurs van Spangas en wethouder Leonard Geluk van Rotterdam.

De vijf prijswinnaars zijn 4 februari te zien in het programma Z@pp.
Provincie:
Tag(s):