woensdag, 20. mei 2009 - 9:03

Schoten gelost bij achtervolging

Vianen

De politie heeft dinsdagavond op de afslag van de A27 bij Vianen een auto met vier inbrekers klemgereden. Daarbij zijn door de politie ook schoten gelost.

De politie in Den Bosch kreeg rond 23.00 uur de melding dat er bij een bedrijf werd ingebroken. De politie betrapte de inbrekers op heterdaad bij het pand en vluchten met een auto.

De politie van Brabant Noord zette de achtervolging in die via de A27 richting Utrecht ging. Gewaarschuwde collega's uit Utrecht reden de auto tegemoet. Op de afslag bij Vianen kon een voertuig van Brabant Noord de auto klemrijden.

Hierdoor reed de auto tegen een lichtmast aan. Hierbij kwam één verdachte bekneld te zitten. De verdachte is door de brandweer bevrijd en direct gearresteerd door de politie. Twee andere daders werden gearresteerd door de politie. Eén van hen liep een schotwond op. De gewonden zijn met politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht. Een vierde verdachte wist te ontsnappen. Een zoekactie afgelopen nacht met politiehonden leverde geen resultaat op.

De mobiele eenheid heeft woensdagochtend een bosperceel uitgekamd opzoek naar de vierde verdachten en een mogelijk wapen. Tevens heeft een politiehelikopter boven het gebied gevlogen om te helpen zoeken. De afslag en de toerit van de snelweg naar Den Bosch waren tot vanochtend enige tijd afgesloten.
Provincie:
Tag(s):