woensdag, 22. april 2009 - 21:16

Schoten gelost na ramkraak

Zeewolde

In de nacht van dinsdag op woensdag rond 4 uur werd, door vermoedelijk vier verdachten ingebroken in een juwelierszaak in de Torenstraat. Gealarmeerde agenten waren snel ter plaatse, waar een auto de voorkant van de winkel bleek te hebben geramd.

Vier verdachten, die op dat ogenblik nog bezig waren in- en voor de juwelierszaak, sloegen bij het zien van de politie op de vlucht. Eén van de agenten zette te voet de achtervolging in terwijl de andere agent met de auto achter een tweede verdachte aanreed. In de omgeving van het Holsterplein loste de agent, die een verdachte te voet achtervolgde, twee waarschuwingsschoten waarna een 21-jarige verdachte uit Den Haag werd aangehouden.

Met behulp van assisterende agenten werd een tweede verdachte aangetroffen die zich schuil hield achter een bus. Deze 22-jarige verdachte, eveneens uit Den Haag, verzette zich bij zijn aanhouding maar kon snel onder controle worden gebracht. De beide mannen zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Op hun vlucht voor de politie hebben de daders de buit achtergelaten. Een flinke hoeveelheid sieraden werd aangetroffen in het centrum van Zeewolde op de vluchtroute van de dieven. De aangetroffen buit is voor onderzoek in beslag genomen. De technische recherche heeft uitgebreid sporen onderzoek verricht en heeft ook de auto veiliggesteld voor sporenonderzoek. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek. De schade aan de winkel is groot.
Provincie:
Tag(s):