zondag, 21. juni 2009 - 21:50

Schout & Schepenenrace

Op de Krabbenkreek bij Sint-Annaland is zaterdag 20 juni de derde Schout & Schepenenrace gehouden.Colleges van Burgemeester en Wethouders van verschillende gemeenten gaan dan per authentiek zeilschip de strijd met elkaar aan.

Het evenement wordt georganiseerd om de belangstelling voor de promotie van de watersport in gemeenten in het Deltagebied te vergroten.

Zaterdag scheepten maar liefst 23 Colleges zich in. Om 14:00 uur startte de wedstrijd tussen de authentieke hoogaarsen, hengsten en andere typen ronde- en platbodemzeiljachten. Aan boord van ieder schip waren dus vertegenwoordigers van een gemeente aanwezig. De afgevaardigden kwamen uit Zeeuwse, Brabantse en Zuid-Hollandse gemeentebesturen. Ook burgemeester Nuis van Tholen en de overige leden van het College gingen aan boord.

Dit jaar werd een recordaantal van 23 Colleges gehaald die deelnamen aan de wedstrijd. Drie jaar geleden waren dat er nog zes en vorig jaar veertien. Commissaris van de Koningin in Zeeland Karla Peijs heeft aan het eind van de middag de wisseltrofee uitgereikt aan de winnende gemeente. Het was dit jaar voor de derde keer dat het evenement werd georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):