vrijdag, 16. januari 2009 - 21:20

Schrijfster Anna Enquist in bibliotheek Dronten

Dronten

FlevoMeer Bibliotheek | Dronten organiseert donderdag 12 februari een bijzondere literaire avond met de bekende auteur Anna Enquist.

De avond vindt plaats in de kleine theaterzaal van De Meerpaal.
Van 20.00 uur tot 21.15 uur leest Anna Enquist voor uit haar nieuwe roman Contrapunt; Ivo Janssen speelt de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach.

Aansluitend is er volop gelegenheid tot het kopen en signeren van haar boeken en cd’s. Toegangskaarten zijn te koop bij de klantenservice van de bibliotheken Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen.
Telefonisch T: 03210-312323 of per mail dronten@flevomeerbibliotheek.nl
De prijs is €7,50 voor leden FlevoMeer Bibliotheek en €10,- voor niet-leden.

De roman Contrapunt
De nieuwe roman Contrapunt van Anna Enquist is een raamvertelling over een vrouw die de Goldbergvariaties op de piano instudeert. Ze bestudeert de partituur, komt allerlei technische problemen tegen, speelt soms een variatie en fantaseert over het leven van Bach. Ze doet dat met haar rug naar de toekomst, de blik gericht op wat geweest is. Het pianospelen lijkt voor de vrouw allereerst een verdovend middel.

Het notenbeeld roept emoties en associatie op. In elk hoofdstuk van de roman wordt een scène geschetst uit het leven van de dochter van de pianospelende vrouw, niet in chronologische volgorde, maar bepaald door het karakter van de variaties. Zo krijgen we een indringend beeld van een opgroeiend meisje en het gezin waarvan zij deel uitmaakt, haar liefde voor muziek en haar vrienden.

In de regelmatig door het werk gevlochten canons komt de verhouding tussen moeder en dochter aan de orde. Gaandeweg dringt zich een verontrustende ondertoon op: een aanzwellend noodlot dat alles overstemt.
Provincie:
Tag(s):