vrijdag, 14. augustus 2009 - 8:39

Schuur en carport volledig uitgebrand

Vriezenveen

In de nacht van donderdag op vrijdag 14 augustus rond 4.40 uur rukten de brandweerkorpsen van Vriezenveen, Vroomshoop en Nijverdal uit naar een uitslaande brand in een schuur met carport aan de Bergweg 21 in Vriezenveen. Dit heeft een woordvoerder van de brandweer vrijdag bekendgemaakt.

Vanwege de waterwinning, het pand ligt in het buitengebied, zijn meerdere voertuigen ingezet om deze brand te bestrijden. De bewoner werd gewekt doordat de hond aansloeg. Zij is vervolgens gaan kijken en zag buiten een rode gloed en heeft daarop de brandweer gebeld. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand.

De panden liggen in het buitengebied en om over voldoende bluswater te beschikken zijn meerdere voertuigen ingezet om deze brand te blussen. De schuur en carport zijn volledig uitgebrand. De brandweer heeft overslag naar de woning kunnen voorkomen. Rond 05.40 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is nog tot circa 07.00 uur bezig geweest met nablussen.

In de schuur was een kunstatelier (beelden) gevestigd en stonden enkele bakovens. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar vermoedelijk ontstaan in de auto onder de carport. Hiernaar wordt nader onderzoek gedaan.
Provincie:
Tag(s):