donderdag, 15. januari 2009 - 10:22

Seks populair als goedkope vrijetijdsbesteding

Amsterdam

Mensen blijven dankzij de recessie thuis, en het besteedbaar inkomen van de consument wordt deels aan seks gespendeerd. Mensen bezuinigen op avondjes stappen en kunnen voor de helft van het geld dat ze normaal in de horeca uitgeven, eenvoudig avonden van passie en plezier thuis beleven. Daarbij komt dat in onzekere economische tijden men geen onnodige financiële risico's wil lopen en we voorzichtiger met grote uitgaven zijn. We knuffelen en vrijen onszelf liever warm onder de dekens en besparen daarbij op de energierekening.

Niet alleen in Nederland is deze tendens merkbaar. Een YouGov onderzoek in december 2008 onder 2.000 Britse volwassenen liet zien dat seks de populairste goedkope vrijetijdsbesteding is. Andere populaire voordelige dingen om te doen waren; langs etalages slenteren en roddelen.

De Schotten toonden zich in het onderzoek het meest amoureus, onder hen koos 43 % seks als meest favoriete gratis vrijetijdsbesteding.

Ook seksshops profiteren van het slechte economische klimaat. Naast veel condooms worden veel glijmiddelen, speeltjes en natuurlijke seksstimulanten als spaanse vlieg verkocht.
Categorie:
Tag(s):