donderdag, 22. oktober 2009 - 9:53

Seminar wederopbouw Afghanistan

Middelburg

Op de dag dat de Defensie commissie van de Tweede Kamer de Nederlandse bijdrage aan de ISAF missie in Afghanistan evalueert, vindt er in Middelburg een seminar plaats over de toekomst van het door geweld geteisterde land.

Het is acht jaar sinds de invasie in Afghanistan. Sindsdien zijn er twee Presidentiële verkiezingen geweest en proberen ISAF, UNAMA, en de door de VS geleide Operation Enduring Freedom, de Taliban te verdrijven, de economische en sociale ontwikkeling te ondersteunen en de rechtsstaat te versterken. Maar de veiligheidssituatie is nog steeds slecht en de macht van de Taliban en de krijgsheren lijkt weer te groeien.

Op het seminar — dat wordt gehouden op de Roosevelt Academy university college — zullen Afghaanse, Nederlandse, en internationale experts zich buigen over hoe het nu verder moet in het land. Welke mogelijke fouten zijn er gemaakt door de internationale gemeenschap en de nieuwe Afghaanse autoriteiten? Wat zijn de voornaamste problemen op het moment? Wat is een realistisch beeld van Afghanistan in de nabije toekomst? Welke aanbevelingen moeten er worden gemaakt aan de regeringen, internationale en niet-gouvernementele organisaties die betrokken zijn in Afghanistan?

Het seminar is tweetalig.
Deelname is gratis maar wel aanmelden. Zie http://afghanistanseminar.weebly.com voor meer informatie.
Het seminar wordt georganiseerd door RA studenten Djeyhoun Ostowar (komt zelf uit Afghanistan en studeert sinds 2007 aan de Roosevelt Academy), Marijke Speelberg en Arne Padmos, in samenwerking met het NCDO, Freedom House Art en Humanity in Action.
Provincie:
Tag(s):