vrijdag, 16. oktober 2009 - 21:44

Seniorencomplex Haaksbergen ontruimd na gaslekkage

Haaksbergen

Vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur zijn Brandweer Haaksbergen en Boekelo gealarmeerd voor een gaslekkage bij seniorencomplex De Bouwmeester aan de Vincentstraat te Haaksbergen. 'De lekkage bevond zich in het pand en daarom zijn 40 appartementen ontruimd', meldt de brandweer vrijdagavond.

Bij werkzaamheden in de fietsenstalling is een lek in de gasleiding ontstaan. Hierdoor ontsnapte een grote hoeveelheid gas dat in een deel van het complex terechtkwam. Vanwege mogelijk explosiegevaar is het personeel van het complex gelijk gestart met de ontruiming van de woningen, later ondersteund door de brandweer en politie.

In totaal is 1 vleugel met 40 woningen ontruimd. Ongeveer 60 bewoners zijn door de gemeente tijdelijk opgevangen en verzorgd in een naastgelegen school. Uit voorzorg was ook een arts aanwezig.

De brandweer kon het lek snel provisorisch dichten, waardoor er geen uitstroom van gas meer plaatsvond. Het in het complex aanwezige gas is door de brandweer in concentratie verdund, waardoor het explosiegevaar weg werd genomen.

Enexis heeft de hoofdleiding tijdelijk afgesloten waarna een deel van de leiding is vervangen. De bewoners konden rond 19.15 uur terug naar hun woningen.
Provincie:
Tag(s):