woensdag, 21. oktober 2009 - 12:22

Serie-aanrander in Nieuwegein en Houten

Nieuwegein

Het regionaal opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedt woensdag aandacht aan de serie-aanrander, die actief is Nieuwegein en Houten.

Bij de politie zijn in de afgelopen weken diverse meldingen binnengekomen van vrouwen die onzedelijk zijn betast op verschillende fietspaden en wegen in Nieuwegein en Houten. De politie heeft in het gebied extra gepatrouilleerd in de hoop de man op heterdaad te betrappen. Dat heeft geen resultaat gehad en daarom zoekt de politie nu de publiciteit.

De man rijdt op een brom- of snorfiets en heeft inmiddels zes vrouwen onzedelijk betast. De man sloeg vier keer toe in Nieuwegein: op de Structuurbaan, de Plettenburglaan, de Noorderveldweg en de Laagravenseweg. Daarnaast werd twee keer een vrouw betast in Houten, op de Leidekkersgilde en het Rijsbrugsepad.

De politie laat weten dat er geen verband is met de beruchte serieverkrachter in de jaren negentig op De Uithof. Dat vermoeden zou kunnen bestaan omdat het signalement van de mannen enigszins overeenkwam. De aanrander in Nieuwegein en Houten is een stevige, blanke man tussen de 25 en 35 jaar.

De politie surveilleert extra in het gebied waar de aanrander heeft toegeslagen.
Provincie:
Tag(s):