maandag, 30. maart 2009 - 14:32

Serie overvallen opgelost na samenwerking tussen politieregio's

Rotterdam

De dader van een serie van 9 overvallen en een poging daartoe is onlangs opgepakt dankzij heldhaftig optreden van twee medewerkers van een bakkerij die hij net daarvoor had overvallen. Dit heeft de politie maandag 30 maart tijdens een persconferentie laten weten.

De medewerkers volgden de overvaller naar zijn auto en hebben hem proberen tegen te houden door o.a. de handrem van de auto aan te trekken. De overvaller wist echter te ontkomen maar een duidelijk signalement en het kenteken van de auto leidde de politie naar de dader.

De overvaller heeft overvallen gepleegd in o.a. de Hoekse Waard, Barendrecht en Hoogvliet maar is begonnen begin februari met een serie overvallen op winkels aan de Slinge in Rotterdam.

Eerdere signalementen van de overvaller wisselde te vaak of waren te vaag. Plaatsvervangend districtschef Rotterdam Zuid, Roland Weydema, gaf aan dat de slachtoffers van een overval vaak in een soort roes verkeren waardoor bijv. alleen het mes wordt herinnerd maar er niet wordt onthouden hoe de overvaller er verder uitziet.

De overvaller pleegde de overvallen om in zijn drugs- en alcoholverslavingbehoefte te voorzien en heeft een volle bekentenis
afgelegd.

Eén van de winkels aan de Slinge die werd overvallen was een drogisterij. Twee medewerkster die slachtoffer zijn geworden van een overval waren ook aanwezig bij de persconferentie. Een van hen vertelde dat ze meer oplettender is geworden en pas na de overval in paniek is geraakt.

Het oppakken van de dader geeft een bepaalde rust maar desondanks komen de beelden van overval op bepaalde tijdstippen weer boven. Ze heeft de overvaller direct geld gegeven. Het enige wat zij wilde was dat de overvaller zo snel mogelijk zou vertrekken.

In de eerste 3 maanden van 2009 vonden er in de regio Rotterdam 132 overvallen plaats. Districtschef van de Hoekse Waard, Simone Smits, gaf aan dat van de 4 overvallen die daar hebben plaatsgevonden er door het oppakken van deze dader 2 opgelost zijn.
Provincie:
Tag(s):