donderdag, 12. november 2009 - 14:23

SIOD en Arnhem gaan blijvend samenwerken bij opsporing uitkeringsfraude

Arnhem

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat voor de gemeente Arnhem structureel uitkeringsfraude opsporen.


Uit een proef in Arnhem is gebleken dat door de samenwerking met de SIOD de opsporing van uitkeringsfraude efficiënter en effectiever verloopt. Bovendien is de fraudealertheid van de medewerkers van de sociale dienst toegenomen. Daarom gaat de gemeente Arnhem nu blijvend samenwerken met de SIOD.

Directeur-Generaal Handhaving, Jan van den Bos en directeur Inwonerszaken van Arnhem, Ulco Wieringa tekenen hiervoor op woensdag 11 november een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Concreet betekent de samenwerking onder meer dat de gemeente fraudezaken boven de 10.000 euro door de SIOD-vestiging in Arnhem laat afhandelen. De gemeente blijft wel verantwoordelijk voor het eigen handhavingsbeleid.

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt ook andere gemeenten de mogelijkheid om gebruik te maken van de expertise van de SIOD en een beroep te doen op deze dienst bij de opsporing van uitkeringsfraude, omdat door de samenwerking met de SIOD de opsporing van uitkeringsfraude in Arnhem efficiënter en effectiever is verlopen en goede resultaten heeft opgeleverd.

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst is een onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en houdt zich bezig met de strafrechtelijke handhaving van de wet- en regelgeving op het terrein van werk en inkomen.
Provincie:
Tag(s):