woensdag, 7. oktober 2009 - 17:08

Sittard-Geleen steunt komst TiGenix naar Chemelot

Sittard-Geleen

Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft 125.000 euro beschikbaar gesteld om de komst van het Belgische toptechnologisch bedrijf TiGenix naar Sittard-Geleen mogelijk te maken.

,,Het is voor de gemeente Sittard-Geleen en voor de hele regio enorm belangrijk dat dit super-hightechbedrijf besloten heeft om op de Chemelot Campus een nieuwe vestiging te openen,” aldus wethouder Pieter Meekels (economie) van Sittard-Geleen. ,,Daarmee wordt erkend dat deze regio uitstekende mogelijkheden biedt voor hoogtechnologische bedrijven.”

Aan de toekenning van de steun is de voorwaarde verbonden dat het bedrijf zeker vijf jaar in Sittard-Geleen gevestigd blijft. ,,Er komt straks hoogwaardige werkgelegenheid voor zeker vijftig mensen. Bovendien versterkt het bedrijf de technologische ontwikkeling in de regio en heeft een aantal inwoners er ook op medisch gebied baat bij,” aldus Pieter Meekels.

TiGenix is een biomedisch en beursgenoteerd bedrijf, dat zich toespitst op celkweekproductie. Vooralsnog wordt ingezet op de kweek van kraakbeen. In een later stadium ligt ook celkweek ter genezing van artrose in het verschiet. Na de zorgvuldige afweging van een aantal opties over heel Europa, waarbij rekening werd gehouden met technische, logistieke, regelgevende en financiële criteria, heeft TiGenix geopteerd voor een gebouw op de Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Deze site ligt centraal in de belangrijkste Europese markten van TiGenix, in een regio die sterk staat op het vlak van distributie en (bio)logistiek en die zich wil ontwikkelen als een transnationaal kenniscentrum in life sciences en regeneratieve geneeskunde.
Provincie:
Tag(s):