maandag, 19. januari 2009 - 19:27

Situatie Josine van Dalsum zeer slecht

Amsterdam

Actrice Josine van Dalsum ligt wederom in het ziekenhuis. Ze zou er zeer slecht aan toe zijn. In 2003 werd bij van Dalsum longkanker geconstateerd. Na de operatie leek het aanvankelijk goed met haar te gaan tot er in 2004 bleek dat zij twee hersentumoren had. Door middel van geavanceerde bestralingstechniek is zij behandeld. Hierna bleek dat de tumoren in haar hoofd niet meer te zien waren op de MRI-scan en ze in volledige remissie was.

Na deze bestraling gebruikte Van Dalsum haar ervaringen voor Leef-Tijd, een toneelstuk over een terminaal zieke vrouw en haar zoon, dat Haye van der Heijden voor haar en haar zoon, acteur Aram van der Rest, schreef.

In maart 2008 werd Van Dalsum nogmaals geopereerd, omdat er toch weer een hersentumor was gaan groeien. Op 5 januari 2009 maakte John van de Rest bekend dat de gezondheidstoestand van Josine van Dalsum dusdanig was verslechterd dat zij niet langer in het stuk kon spelen.

Maandag 19 januari is zij naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gebracht omdat haar situatie volgens haar man, regisseur John van de Rest, met het uur verslechterde.
Categorie:
Tag(s):