woensdag, 29. april 2009 - 9:51

Skimapparatuur aangetroffen op pinautomaat

Noordoostpolder

Op een geldautomaat van de ABN-AMRO bank in de Beursstraat in Emmeloord is skimapparatuur aangetroffen. Een getuige die het niet vertrouwde belde direct de politie die de pinautomaat onderzocht. De Technisch Forensische Recherche heeft de skimapparatuur verwijderd en voor onderzoek in beslag genomen. De recherche van basiseenheid Emmeloord heeft de zaak in onderzoek.

Een getuige belde met 1-1-2 en meldde dat hij bij de ABN-AMRO geldautomaat in de hal van de Beursstraat stond. Hij vertrouwde het niet omdat de voorkant van de pinautomaat er anders uit zag. Agenten die poolshoogte kwamen nemen zagen dat het niet klopte en waarschuwden de technische recherche. Specialisten van de TFR verwijderden een compleet geprepareerde nep-voorkant van de geldautomaat.

Mensen die het afgelopen weekend geld gepind hebben bij de geldautomaat van ABN-AMRO in de Beursstraat worden geadviseerd om hun rekeningafschrift goed in de gaten te houden. Mocht er iets niet kloppen neem dan direct contact op met uw eigen bankinstelling. Ieder jaar worden tientallen mensen slachtoffer van ‘skimmers’. Door allerlei technische voorzieningen of andere slimmigheidjes weten ‘skimmers’de data van een pinpas te kopiëren en ontfutselen ze de pincode. De originele pinpas wordt dan gedupliceerd en in combinatie met de pincode wordt er geld opgenomen. De benadeelde ontdekt pas later via bijvoorbeeld ‘rood’ staan of een bankafschrift, dat er onbevoegd geld is opgenomen.
Provincie:
Tag(s):