woensdag, 18. maart 2009 - 12:03

Skimmers aangehouden op station

De politie heeft dankzij een oplettende getuige op woensdag 18 maart rond 08.00 uur op station ’t Harde drie Roemenen aangehouden die kennelijk bezig waren met skimmen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg rond 07.40 uur een melding dat het op het station van ’t Harde mogelijk een kaartautomaat van de NS gemanipuleerd werd. De kaartautomaat stond op het perron. Er zouden drie mannen bij betrokken zijn, waarvan er één in de wachtruimte zat en twee anderen zich in een auto ophielden.

Terwijl de politie aanrijdend was, bleef de getuige in contact met de politiemeldkamer en gaf alle bijzonderheden door die hij waarnam. Bij de komst van de agenten ging de man op het perron er direct vandoor. Met hulp van de getuige kon de politie de man kort daarop aanhouden. Ook werden de twee mannen in de auto aangehouden.

De technische recherche heeft op de kaartautomaat skimapparatuur aangetroffen en de politie onderzoekt of de verdachten de apparatuur net kwamen aanbrengen of bezig waren deze te verwijderen.
Provincie:
Tag(s):