donderdag, 24. september 2009 - 22:19

Skimmers op heterdaad betrapt

Nijmegen

Woensdagmiddag gaf de politiemeldkamer een melding door van twee verdachte personen die zich bij een pinautomaat ophielden. De melding werd gedaan door bedrijfsleiding van een supermarkt aan de Daalseweg in Nijmegen gelegen.

De pinautomaat staat naast de ingang van de supermarkt en meerdere personen was het opgevallen dat twee mannen mogelijk aan het skimmen zouden zijn. Een motoragent hoorde de oproep van de meldkamer en ging direct naar de opgegeven locatie.

De agent kwam aanrijden voor de supermarkt en op dat moment zag hij twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Hij reed op de twee mannen af en één van hen liep weg. De agent hield de man die bleef staan aan en om de andere verdachte ook te kunnen aanhouden, sloeg hij deze man in de handboeien en maakte hij hem vast aan een paal van een verkeersbord. De tweede verdachte liep vervolgens al richting centrum maar de motoragent kon hem onderscheppen. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van skimmen.

Meerdere getuigen vertelden de politie dat de pinautomaat weigerde vanwege mogelijke skim-activiteiten. Ook beschreven meerdere getuigen de twee aangehouden mannen als personen die zich die middag al langer rond de automaat verdacht ophielden. Daarbij werd ook genoemd dat de twee mannen meermalen naar een auto liepen die aan de overzijde van de supermarkt geparkeerd stond. De politie heeft voor nader onderzoek deze auto in beslaggenomen en afgevoerd.

De twee mannen zijn 21 en 28 jaar en komen uit Roemenië. Zij zijn in verzekering gesteld en de politie startte op de locatie zelf een onderzoek. Forensisch onderzoekers hebben de pinautomaat onderzocht en skim-apparatuur aangetroffen. De politie zal de skim-activiteiten nader onderzoeken en nog meerdere getuigen horen.
Provincie:
Tag(s):