maandag, 16. februari 2009 - 10:40

Skinny Binny Club 35 jaar in het oude badhuis

Winterswijk

Zaterdag 21 februari huisvest de Skinny Binny Club voor het 35e jaar in het oude badhuis aan de kloksteeg 26. Dit wordt feestelijk gevierd in de vorm van een open huis met allure.

Het begon allemaal in de zestiger jaren. Een groep jongeren vond dat er maar weinig te beleven was in Winterswijk en daarom besloot deze groep in 1963 vrienden te informeren of er een ruimte beschikbaar was om eigen bijeenkomsten te organiseren.

Ze slaagden erin om een zijzaaltje van het parochiehuis te huren onder de naam discussiegroep de “St. Christoffel�. De leden kwamen er om te dansen, te kaarten, te drinken en muziek te draaien.

In 1964 kwam er een eind aan het verblijf van de groep in het parochiehuis. Na een zeer korte tijd zonder ruimte te hebben gezeten viel het oog van de jongerenclub op de kelder van de muziekkoepel. Er werd toestemming gevraagd bij de gemeente en in december 1964 betrokken de jongeren de, met oude meubels ingerichte, muziekkoepel. In deze tijd kwam de naam de “Skinny Binny Club�, die direct aansloeg bij iedereen en het 45 jaar na dato nog steeds goed doet.

In 1973 kwam het bericht dat de muziekkoepel zou worden afgebroken en de leden van de Skinny waren wederom genoodzaakt om een nieuw onderkomen te zoeken. Er werd een nieuwe locatie gevonden in het voormalige badhuis aan de Spoorstraat. In november dat jaar werd begonnen met de verbouwing en op 16 februari 1974 werd de nieuwe locatie betrokken.

Nu, 35 jaar later, is de Skinny nog steeds op haar huidige locatie gevestigd. Dit wordt zaterdag 21 februari gevierd met een open huis en een gezellige avond. Iedereen is deze avond van harte welkom om de Skinny Binny club van binnen te bekijken. Ook zijn de archiefen uitvoerig doorspit. Als zijnde het een echt museum worden foto's en krantenartikelen van vroeger opgehangen. De koffie en thee staat vanaf half acht klaar. De open avond zal tot tien uur duren, daarna zal de muziek aangezet worden.

Zaterdag 21 februari open huis bij Skinny Binny Club, Kloksteeg 26 van 19.30-22.00
Provincie:
Tag(s):