dinsdag, 12. mei 2009 - 13:16

Slimme vrouwen hebben beter seksleven

Amsterdam

Vrouwen met een hoge emotionele intelligentie beleven twee keer zoveel orgasmes als andere vrouwen, dat blijkt uit een recente Britse studie.

Meer dan 2000 vrouwelijke tweelingen, tussen de 18 en 83 jaar, werden door de wetenschappers bestudeerd. In dat onderzoek moesten vrouwen bijvoorbeeld ook aangeven hoe vaak ze een orgasme hadden tijdens een vrijpartij. Daarnaast legden ze aan de hand van een vragenlijst hun emotionele intelligentie, tevredenheid en eigenschappen als zich goed kunnen uitdrukken en empathie bloot. Uit de eindrapportage bleek dat wanneer vrouwen goed waren in het uitdrukken van hun emoties dubbel zo veel tot een seksueel hoogtepunt kwamen.

De onderzoeksresultaten bieden licht voor de vrouwen die het moeilijk vinden om van seks te genieten. 'Want vrouwen die hun gevoelens goed kunnen uiten hebben niet alleen op sociaal, maar ook op seksueel vlak heel wat voordelen', aldus onderzoeker Tim Spector. Ook blijken deze vrouwen een bredere fantasie te hebben tijdens een vrijpartij in bed.
Categorie:
Tag(s):