woensdag, 25. november 2009 - 18:40

Slot eerste vaccinatieronde nieuwe influenza A in Utrecht

Utrecht

De eerste vaccinatieronde tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse Griep) in Utrecht zit er bijna op. Vanavond om 20.00 uur sluit de GG&GD Utrecht de deuren van de Jaarbeurs en de Paperclip, na drie soepel verlopen vaccinatiedagen.

De mensen konden snel doorlopen en de klanttevredenheid kreeg een rapportcijfer 8,9. Tegen het eind van de middag was de opkomst in de gemeente Utrecht in totaal 64% over drie dagen.

De opkomst vertoonde deze week een stijgende lijn en lag hoger in Vleuten-de Meern/Leidsche Rijn dan in de stad Utrecht:

Jaarbeurs Paperclip Totaal
23 november 55% 59% 56%
24 november 62% 72% 66%
25 november 70% 75% 73%
Totaal 60% 68% 64%

Wethouder Rinda den Besten is blij dat bijna tweederde van de ouders gehoor heeft gegeven aan de oproep van de GG&GD om zich te laten beschermen tegen mogelijke ernstige de gevolgen van deze griep. "De opkomst had hoger gemogen. De GG&GD biedt bescherming aan jonge kinderen en je zou verwachten dat meer mensen daar gebruik van maken. We waren ingericht op honderd procent en helemaal tevreden geweest met een opkomst van zeventig procent," aldus de wethouder.

In Utrecht worden kinderen in de leeftijd tussen zes maanden en vijf jaar en huisgenoten van baby's tot een half jaar in twee keer drie dagen tijd ingeënt tegen Nieuwe Influenza A. Na de eerste vaccinatie zijn ze deels beschermd. Op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december moeten mensen terugkomen voor een tweede prik, waarna ze tot 70% beschermd zijn.

De wethouder roept mensen die een inentingsoproep hebben gekregen op om in december vooral ook de tweede vaccinatie te komen halen. "Het is heel belangrijk dat kleine kinderen die een risico lopen op complicaties als gevolg van deze griep, hier zo goed mogelijk tegen worden beschermd." Dat geldt ook voor de mensen die de eerste prik overhoopt hebben gemist. Voor hen geldt: "Beter één prik dan géén prik," aldus wethouder Den Besten.
Provincie:
Tag(s):