dinsdag, 6. januari 2009 - 14:49

Slotervaart zet Mosquito in tegen jeugdoverlast

Amsterdam

Op het Mondriaanplein aan de zijkant van het Nova Esprit College zal vanaf woensdag 14 januari een proef van drie maanden worden gehouden met een mosquito die met een hoge zoem de hinderlijke hangjongens moet verjagen en daardoor uit hun straatroutine moet halen. Dit heeft een woordvoerder van het stadsdeel dinsdag 6 januari gezegd.

De mosquito is zeer selectief gericht op een groepje van 12 tot 14 jongens om wie het gaat. Het geluid is alleen hoorbaar op straat voor jongeren tot 25 jaar; ouderen en dieren horen het zoemgeluid volgens het stadsdeel niet en evenmin is het binnenshuis hoorbaar.

De mosquito wordt met een timer ingeschakeld van ’s-avonds 20.00 tot ’s-nachts 05.00 uur, zodat jonge kinderen er overdag geen last van hebben. De mosquito heeft een bereik van ongeveer vijftien meter.

In het stadsdeel Slotervaart is een meerderheid van de politieke partijen voor de proef, alleen Groenlinks is er tegen. Het stadsdeel verwacht niet dat het probleem van deze hangjongeren wordt verplaatst naar een andere wijk. Na 3 maanden zal het resultaat van de proef kunnen worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):