vrijdag, 30. januari 2009 - 13:46

SMS-Alert in heel Noord- en Midden-Limburg

Venlo

De politie Limburg-Noord start vanaf vandaag met SMS-Alert voor geheel Noord- en Midden-Limburg.Dit alarmeringssysteem was al sinds november 2008 operationeel in het politiedistrict Venray, maar wordt nu ook geactiveerd in de politiedistricten Midden-Limburg en Venlo, zo werd vrijdagochtend tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

Aanleiding is de sterkte stijging van het aantal straatroven in de laatste weken van 2008 en de eerste weken van 2009. SMS-Alert is een succesvol middel gebleken om burgers actief te betrekken bij de opsporing van verdachten. Komend weekend wordt in de districten Venlo en Midden-Limburg huis-aan-huis een flyer verspreid waarin burgers worden opgeroepen zich aan te melden.

SMS-Alert is een gratis service waarmee de politie burgers met een SMS-bericht heel snel kan informeren over actuele incidenten die zich in een buurt voordoen. Denk hierbij aan overvallers op de vlucht, een vermist kind, actieve inbrekers enzovoorts. Kortom alle informatie die de veiligheid in een wijk vergroten, komt in aanmerking. Wijkbewoners kunnen de politie helpen door tips en andere bruikbare gegevens door te geven. SMS-Alert is een succesvol middel gebleken om burgers actief te betrekken bij de opsporing van verdachten en vermiste personen. Andere politieregio's hebben er inmiddels heel goede resultaten mee behaald. Het district Venray zet SMS-Alert al vanaf november 2008 in binnen het integrale anti-woninginbrakenproject Waak voor Inbraak.
Provincie:
Tag(s):