vrijdag, 16. januari 2009 - 13:22

SMS-'bom' in moordzaak Ait Khouda

Amsterdam

In verband met nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de moord op de 29-jarige Hassan Ait Khouda verstuurt de recherche van district Zuid maandagmorgen 19 januari om 09.00 uur een sms naar zo'n 3.500 mensen. Dit heeft de politie vrijdag 16 januari laten weten.

Locatie en tijdstip
Het gaat om iedereen die zich rond het tijdstip van de moord in de omgeving van de Amsteldijk bevond. Dit opsporingsmiddel is nog maar zelden toegepast en de recherche probeert hiermee nieuwe getuigen te vinden.

Ait Khouda werd op 23 september 2008 rond 20.20 uur op de Amsteldijk in Amsterdam Zuid doodgeschoten. Sinds de start van het onderzoek en de eerste media-aandacht is de zaak niet meer in de media geweest.

Het onderzoeksteam heeft ondertussen allerlei scenario's onderzocht. Ook werden niet eerder de signalementen van de schutter verspreid en de vindplaats van de vluchtscooter bekendgemaakt.

Scooter/verdachten
De recherche zoekt ook getuigen die iets over de scooter/verdachten kunnen vertellen. In het sms'je wordt verwezen naar de site van de politie Amsterdam-Amstelland en de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin de zaak onder de aandacht wordt gebracht. Daar kunnen de getuigen de vragen lezen.

Conflict
Een mogelijke aanleiding tot de moord ligt in een conflict wat zich begin september 2008 heeft afgespeeld. Wellicht dat getuigen ook daar iets over weten.

Bekijk hier de eerdere berichtgeving met foto’s en filmbeelden over de moord.
Provincie:
Tag(s):