maandag, 27. juli 2009 - 21:01

SMS-service voor meldingen over leefbaarheid in Kruiskamp

Amersfoort

Inwoners en bezoekers van de Amersfoortse wijk Kruiskamp kunnen problemen en ergernissen rond leefbaarheid in de buurt vanaf donderdag 30 juli 2009 gemakkelijker doorgeven dan ooit. De gemeente opent een SMS-dienst voor het melden van situaties in de openbare ruimte. Medewerkers van gemeente of andere organisaties pakken het probleem daarna op.

Amersfoort is de eerste gemeente in Nederland die SMS gebruikt voor het melden van problemen en ergernissen in de openbare ruimte. De service is snel en gemakkelijk: er kan direct met de mobiele telefoon een melding worden gedaan. Het gaat om een proef van een half jaar. Op donderdagmiddag 30 juli worden in het winkelcentrum aan het Neptunusplein flyers en posters uitgedeeld over de actie.

Voor een leefbare en veilige woonomgeving is de betrokkenheid van bewoners en bezoekers nodig. Met de SMS-dienst wordt een een nieuwe, laagdrempelige mogelijkheid geboden om problemen kenbaar te maken. Kruiskamp is als Krachtwijk een geschikte wijk om deze proef te houden. Bij succes wordt verder gekeken.

SMS’en

Wie een melding wil doen begint het bericht met ‘Amersfoort’, gevolgd door de melding en stuurt het bericht naar 4411. De SMS-service is bedoeld voor niet spoedeisende meldingen. De SMS-meldingen worden tijdens kantooruren behandeld door medewerkers van het Meldpunt Woonomgeving.
Provincie:
Tag(s):