maandag, 9. maart 2009 - 17:29

SMS vervangt vliegticket bij KLM

Schiphol

Vanaf dinsdag 10 maart breiden AIR FRANCE en KLM hun elektronische instapkaartservice uit. De elektronische instapkaart, die passagiers via een MMS op een PDA of via een SMS op de mobiele telefoon kunnen ontvangen, biedt hen een comfortabelere reiservaring.

De luchtvaartmaatschappijen hebben de service geïntroduceerd op routes naar de meeste Europese en Franse bestemmingen. Na een proefperiode van zes maanden op de route Parijs-Amsterdam-Parijs en na introductie op verschillende Franse bestemmingen vorige maand is de service nu gereed voor een geleidelijke uitrol in heel Europa.

De elektronische instapkaart kan vanaf morgen worden gebruikt op vluchten van Parijs en Amsterdam naar de meeste Europese bestemmingen, behalve het Verenigd Koninkrijk.

Klanten kunnen inchecken met hun PDA of smartphone — en ontvangen hierop hun instapkaart per e-mail of als een MMS of SMS. De instapkaart hoeft niet meer uitgeprint te worden. Het enige papieren document dat klanten nog steeds nodig hebben om te kunnen reizen is hun persoonlijke ID.

De elektronische (mobiele) instapkaart bevat alle informatie die aangegeven wordt op een gewone instapkaart, inclusief een unieke barcode. De barcode wordt gescand bij de gate en kan worden getoond bij de bagageafgiftepunten, de veiligheidscontrole, de lounges en de tax free shops van Amsterdam Airport Schiphol.
Provincie:
Tag(s):