vrijdag, 20. maart 2009 - 16:20

Sneek krijgt tweede houten brug

Sneek

De provincie Fryslân, gemeente Sneek en Rijkswaterstaat gaan een tweede houten brug realiseren in Sneek. Deze brug wordt aangelegd bij de Molenkrite over de Rijksweg 7.

De brug is 4,5 meter smaller dan de eerste houten brug omdat het fietsverkeer er niet over hoeft. Het fietsverkeer blijft op voorspraak van de bewoners gebruik maken van de fietstunnel bij de Molenkrite. De eerste houten brug heeft inmiddels internationale bekendheid en er is brede interesse voor deze blikvanger.

‘Met de eerste brug hebben we laten zien dat we in Fryslân onze nek durven uitsteken. Van een tweede brug is altijd sprake geweest en ook nu blijken we in te staat twee bijzondere blikvangers te realiseren’; zegt gedeputeerde Piet Adema.

De provincie Fryslân, gemeente Sneek en Rijkswaterstaat hebben vanaf de start twee houten bruggen willen realiseren. Wethouder Tom Metz; ‘We merken dat de inwoners van Sneek de eerste houten brug goed waarderen. Deze tweede brug maakt het project compleet en zorgt voor de meerwaarde zoals we die bij de start van dit proces voor ogen hebben gehad.’ De brug wordt opgeleverd in de tweede helft van 2010. Bij de gunning van de eerste houten brug is al rekening gehouden met een tweede brug.

De eigenaar en beheerder van de brug Rijkswaterstaat is trots. ‘ Met alle partijen hebben we een prachtig resultaat neergezet met de eerste brug, dat moet met een tweede brug een prachtig vervolg krijgen’; aldus Joost de Ruig directeur Wegen & Verkeer van Rijkswaterstaat. De firma Schaffitzel zal vanuit het bestaande contract ook de realisatie van de tweede houten brug voor haar rekening nemen.
Provincie:
Tag(s):