woensdag, 14. januari 2009 - 20:27

Snel reageren verrast dieven

Zuidlaren

Omdat de eigenaar van een horecagelegenheid in Zuidlaren snel reageerde op een alarmmelding en daardoor het kenteken van een wegrijdende auto kon noteren, is het de politie gelukt om drie inbrekers aan te houden.

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de eigenaar omstreeks 04.30 uur een melding van zijn alarmcentrale dat er iets aan de hand was in zijn bedrijf aan de Groningerstraat. De man ging er direct naar toe en zag een auto met hoge snelheid wegrijden. Hij kon nog net het kenteken van de auto noteren.

In het bedrijf was ingebroken. Een deur was geforceerd en binnen waren ondermeer een aantal speelautomaten opengebroken. Het is nog niet bekend wat er gestolen is.

De gewaarschuwde politie stelde direct een onderzoek in naar deze auto. Omdat het kenteken op naam stond van iemand uit Alphen aan den Rijn werd ook de politie IJsselland ingeschakeld. De bewuste auto werd gesignaleerd op de A-28 en bij strand Nulde werd de auto tot stoppen gebracht en werden de drie inzittenden aangehouden.

De verdachten, drie mannen van 20, 22 en 24 jaar uit Alphen aan den Rijn en hun auto zijn overgebracht naar het politiebureau in Assen en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):