woensdag, 19. augustus 2009 - 19:14

SP: College moet Lefier nu eens aanpakken

Groningen

SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar wil dat het college van Burgemeester en Wethouders woningcorporatie Lefier dwingt het woningcomplex Akkerstraat –Parallelweg aan de wettelijke eisen te laten voldoen. Dat schrijft hij in een brief aan wethouder Frank de Vries. Onlangs verscheen er een rapport van BBA Binnenmilieu waarin wordt aangetoond wat de bewoners al jaren wisten: het balansventilatiesysteem voldoet niet aan de wettelijke eisen.

Bewoners van dit complex klagen al jaren over het slecht functionerende balansventilatiesysteem. Naar eigen zeggen hebben zij door dit systeem gezondheidsklachten als extreme moeheid, slapeloosheid, luchtweginfecties en een malaisegevoel. Het rapport van BBA Binnenmilieu toont aan dat in zes van de acht onderzochte woningen het systeem niet aan de wet voldoet. Bovendien is het geluidsniveau ongezond hoog in die woningen waar het vereiste niveau wel wordt gehaald.

Eikenaar: “Het is nu ruim een jaar geleden dat de bewoners van dit complex mij voor het eerst benaderden over dit slecht functionerende systeem. Een aantal debatten in de gemeenteraad en een juridische procedure verder hebben de bewoners nu definitief hun gelijk. Nu nog een goed geventileerde woning.” Volgens Eikenaar is het nu dan ook tijd dat het college ingrijpt. Hij vindt dat het college Lefier moet dwingen de woningen zo snel mogelijk aan te passen. “Wat mij betreft heeft het nu echt lang genoeg geduurd. Het staat nu zwart op wit, dit is een ongezonde situatie voor de bewoners. Er is lang genoeg gepraat, ik wil actie zien van het college.”
Provincie:
Tag(s):