zondag, 7. juni 2009 - 9:46

SP: 'Doofpot Catshuisbrand een klein stukje open'

Den Haag

'Er is sprake van een doofpotaffaire bij het ministerie van premier Balkenende en de Rijksgebouwendienst,' dat is de conclusie van SP-Kamerlid Paul Ulenbelt nadat uit onderzoek van de Rijksrecherche over de brand in het Catshuis blijkt dat een TNO-rapport doelbewust door ambtenaren is achtergehouden. Zo wel voor de Rijksrecherche en eerder al voor het Openbaar Ministerie.

Ulenbelt vindt de resultaten schokkend. Hij wil een debat met de minister president en de minister van Justitie om vast te stellen wie verantwoordelijk was voor het achterhouden van het TNO-rapport. Ulenbelt: 'De doofpot moet verder open. Balkendende moet maatregelen nemen tegen de mensen die de rechtsgang hebben geblokkeerd.'

Volgens Ulenbelt blijkt uit het rapport dat de wandbekleding in het Catshuis heeft bijgedragen aan een versnelling van de explosie die daar (in 2004) ontstond na het gebruik van thinner bij het ontvetten van een houten vloer. Als de wandbekleding brandwerend was behandeld had de schilder, die toen is omgekomen, mogelijk een kans gehad om te ontkomen.
Provincie:
Tag(s):