donderdag, 7. mei 2009 - 13:15

SP-Groningen start Europa-campagne met plakactie ‘61,6’

Groningen

De SP sloeg donderdag in Groningen de eerste slag in de campagne voor de Europese verkiezingen van 4 juni aanstaande. Vierde op de SP lijst, Niels plakte het eerste exemplaar van een megaposter waarop het getal 61,6 centraal staat. Met dat percentage wees de Nederlandse bevolking in 2005 de Europese Grondwet af.

De metersbrede SP-posters worden deze maand in heel het land aangeplakt op de gemeentelijke verkiezingsborden die momenteel op straat verschijnen. De SP brengt ermee in herinnering dat meeste kiezers tijdens het referendum over de EU-grondwet vier jaar terug ‘nee’ zeiden tegen meer Brussel. De SP voerde destijds een felle nee-campagne.

Groninger Niels Jongerius is met zijn vierde plaats op de SP-lijst de hoogst geplaatste noordelijke kandidaat voor de verkiezingen van het Europees Parlement die over één maand plaatsvinden. “Vrijwel alle politieke partijen hebben de kiezer in de steek gelaten en toch ingestemd met het Verdrag van Lissabon. Op de kaft na is dit verdrag bijna een kopie van de weggestemde EU-grondwet. Hierover kwam tot onze woede geen nieuw referendum. Dat was puur kiezersbedrog. Nederland wil minder Brussel, maar dat wordt niet gerespecteerd.
Provincie:
Tag(s):