dinsdag, 14. juli 2009 - 18:43

SP start actiecampagne tegen verhoging AOW-leeftijd

Groningen

Dinsdag 14 juli zal de SP afdeling Groningen om 12.00 uur op de vismarkt haar 65-blijft-65 campagne aftrappen. De afdeling zal hierbij ook een kruilator onthullen. Dit is een kruising tussen een kruiwagen en een rollator. SP-afdelingsvoorzitter Sandra Beckerman: “als het kabinet de crisis wil misbruiken om weer een verworven recht af te breken, en mensen dus langer door moeten werken, kan deze kruilator van pas komen. Zo kunnen ze achter hun rollator aan het werk blijven, dat is kennelijk wat dit kabinet van de ouderen in onze samenleving verwacht.”

Volgens de SP is het verhogen van de AOW-leeftijd geen onvermijdelijk iets maar een politieke keuze. “Dit kabinet maakt de verkeerde keuze. De keuze zou moeten zijn, mensen hun oude dag gunnen. Maar deze regering kiest ervoor om met miljarden villabezit te subsidiëren en straaljagers te kopen.” aldus Sandra Beckerman.

Uit onderzoek van Maurice de Hond, in opdracht van de SP, blijkt dat 68% van de Nederlanders verhoging van de AOW-leeftijd geen goede crisismaatregel vindt. De afschaffing van de hypotheekrenteaftrek voor huizen boven de 1 miljoen euro kan op veel meer draagvlak rekenen. Ook de stemmers van de coalitiepartijen zijn hier in meerderheid voor.
Provincie:
Tag(s):