vrijdag, 13. februari 2009 - 19:43

SP: Uitspraken Pronk over bouwkosten Forum onbegrijpelijk

Groningen

De SP is verontwaardigd over uitspraken van Rob Pronk over het Forum. Hij deed het gisteren op Oog TV voorkomen alsof de bouwkosten oneindig mogen oplopen. Onbegrijpelijk wat betreft SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar, hij heeft vragen gesteld aan het college van B&W. Pronk is namens de bibliotheek lid van de Raad van Bestuur van het Forum.

Eikenaar: ‘Pronk zei gisteren op laconieke wijze dat een paar centen niet uitmaken. Wat mij betreft maken een paar centen wel uit. Extra geld moet namelijk worden opgebracht door de Groninger belastingbetaler.’ Pronk, gisteren op Oog TV: ‘Een paar centen, dat maakt toch niet uit. Je bouwt zoiets voor vijftig jaar, voor de eeuwigheid misschien wel. We moeten niet gaan beknibbelen op de bouwkosten, een beetje dom.’

‘In juni 2005 werd er een referendum gehouden over het Groninger Forum. Een meerderheid stemde in dat referendum voor de bouw van het Forum. De SP voerde toen campagne tegen de bouw van het Forum maar respecteerde het ‘ja’ van de Stadjers. Met het referendum werd vastgelegd dat de gemeente 31,25 miljoen euro zou bijdragen in de bouw van het Forum. Dat blijft het uitgangspunt’ aldus Eikenaar.
Provincie:
Tag(s):