maandag, 23. maart 2009 - 20:21

SP: 'Voorzieningen overeind houden in crisistijd'

Groningen

Volgens de SP-fractie in de Groningse gemeenteraad moet het overeind houden van de sociale en maatschappelijke voorzieningen die de afgelopen jaren zijn opgebouwd nu de eerste prioriteit zijn van de gemeente. Extra investeringen in bijvoorbeeld het onderhoud van parken en het stimuleren van toerisme, zoals andere partijen de afgelopen dagen voorgesteld hebben, wijst de SP af.

Fractievoorzitter Eelco Eikenaar licht toe: ‘Er komt financieel erg zwaar weer aan voor de gemeente. Het Rijk gaat de komende jaren hard bezuinigen en zal veel problemen over de schutting gooien bij de gemeenten. Ook komen door de crisis de gemeentelijke inkomsten uit bijvoorbeeld de OZB onder druk te staan, terwijl de uitgaven sterk zullen toenemen, onder andere door de stijging van het aantal bijstandsontvangers. We zullen elke euro heel hard nodig om de voorzieningen overeind te houden.’

Investeren in werk moet volgens de SP vooral gebeuren door de dienstverlening van SOZAWE en UWV te verbeteren en uit te breiden. Eikenaar: ‘Extra gemeentelijke investeringen in de fysieke omgeving zijn een druppel op een gloeiende plaat en moeten bekostigd worden door elders te bezuinigen. Dat moeten we niet doen'.
Provincie:
Tag(s):