zaterdag, 28. februari 2009 - 13:05

SP wil meer jonge deelnemers stille tocht 4 mei

Groningen

4 Mei is de nationale dag waarin de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht. De bijbehorende stille tocht in Groningen heeft de afgelopen jaren te kampen met een afname van het aantal mensen dat meeloopt. Het grootste deel van de huidige bezoekers bestaat voornamelijk uit ouderen of vertegenwoordigers van een organisatie. Daarom gaat de SP Groningen op zoek naar ideeën van stadjers om meer mensen aan te trekken.

De stille tocht van vier mei loopt van oudsher van het Joods Monument aan de Hereweg tot aan het Martinikerkhof. 'Ik geloof heel erg in de waarde van die stille tocht, dat van oorsprong een volksoptocht is. Maar waar zijn die massa's gebleven die herdenken? Waar zijn de jongeren of de ouders met kinderen die blijven herinneren? Zij zouden deze traditie ook over moeten nemen, anders is het binnen tien jaar afgelopen.'

Als voorbeelden voor ideeën om meer jong publiek te krijgen zou gedacht kunnen worden aan het betrekken van scholen, het aankleden van de herdenking door toespraken van overlevenden of het flyeren onderen jongeren voorafgaande aan vier mei.
Provincie:
Tag(s):