vrijdag, 24. april 2009 - 22:55

Sparta en De Graafschap scoren niet

(Elfvoetbal) Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond op het eigen Kasteel niet kunnen winnen van De Graafschap. Het duel tussen de degradatiekandidaten eindigde in 0-0.

Al snel werd duidelijk dat beide ploegen vooral niet wilden verliezen. Sparta kwam goed uit de startblokken, maar kon geen kansen creëeren. Na tien minuten voetballen kroop De Graafschap uit haar schulp. Tot aan de rust hadden de Superboeren het betere van het spel.

Ook in Rotterdam bleek echter het maken van doelpunten een lastige opgave voor de ploeg van trainer Darije Kalezic. Joep van den Ouweland raakte de paal, terwijl Ben Sahar voor een leeg doel hopeloos over schoot, na een fout van Sparta-doelman Cassio Ramos. De Braziliaan kwam wild uit zijn doel gestormd, maar gelukkig voor hem werd dit niet afgestraft.

In het tweede bedrijf ging het lang gelijk op. Na dik een half uur spelen had Sparta door dat het niet veel zou opschieten met een punt. Invaller Joey Godee en spelmaker Arne Slot waren nog dichtbij een treffer, maar het was Erik Heijblok die zijn doel schoon hield.

Sparta maakte de meeste aanspraak op de drie punten, maar toch waren het de bezoekers die met iets meer lef hadden kunnen winnen. Sahar vergat tot drie keer toe een ploeggenoot vrij voor het doel te zetten, terwijl Jordi Buijs en Van den Ouweland teveel tijd nodig hadden. Nathan Rutjes voorkwam tot twee keer toe met een uitstekende sliding dat het duo op doel kon vuren.

Sparta schiet weinig op met het punt en blijft op de veertiende plaats staan. De Graafschap is nog altijd de drager van de rode lantaarn en zal de laatste twee duels minimaal één keer moeten winnen om niet rechtstreeks te degraderen.
Categorie:
Tag(s):