zaterdag, 28. februari 2009 - 22:29

Sparta krijgt te weinig bij NAC

(Elfvoetbal) NAC Breda heeft zaterdag in eigen huis met 3-1 gewonnen van Sparta. De Bredanaars hadden de hele wedstrijd het minste van het spel, maar een kopbal van Rob Penders zorgde een kwartier voor tijd voor 2-1, waarna het in blessuretijd nog 3-1 werd.

Eigenlijk was Sparta de hele wedstrijd beter, maar het ontbrak de club uit Spangen aan daadkracht. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar had zodoende een vrij eenvoudige avond.

Direct vanaf het begin liet Sparta zien dat het niet voor niks naar Breda was gekomen. De ploeg speelde agressief en was fel in de duels. Het was alleen NAC dat net even iets scherper was. Twee goede voorzetten van Ellery Cairo bewezen dat al en Nourdin Boukhari zette zijn oude club op achterstand. Hij hakte de bal achter zijn standbeen langs in het Rotterdamse doel.

Sparta raakte er niet door van slag en na zes minuten kopte Ruud Knol, na een corner van Joshua John, de bal binnen. Daarna was het echt alleen nog Sparta dat goed voetbal liet zien, al lukte dat niet tot aan het doel van Ten Rouwelaar. Steeds liepen de aanvallen van Sparta spaak bij de laatste of een na laatste pass. Rob Penders, Patrick Zwaanswijk en Tyrone Loran stonden keer op keer in de weg.

Verder dan dat ene doelpunt kwamen de Rotterdammers dus niet. NAC had een dood spelmoment nodig om te scoren. een kwartier voor tijd werd Rob Penders bij een corner helemaal vrij gelaten. Iets dat bij deze routinier altijd gevaarlijk is. Ook nu, want Penders knikte de bal netjes via de grond binnen.

Daarna was Sparta uitgespeeld. De ploeg van trainer Foeke Booy kreeg nog een kans, toen Rydell Poepon Joey Godee bediende, maar die kopte over. Fehér zorgde ten slotte nog voor de 3-1 voor NAC, waarmee de uitslag nog meer geflatteerd werd.

NAC neemt met deze drie punten de zevende plaats van Utrecht over, dat morgen speelt. De tweede zege in 2009 zorgt bij NAC misschien weer voor wat vertrouwen voor de wedstrijd tegen Feyenoord volgende week. Ook tegen die andere ploeg uit Rotterdam heeft NAC goede kansen, al zal het dan wel beter moeten voetballen dan zaterdag.
Categorie:
Tag(s):