vrijdag, 6. februari 2009 - 22:42

Spectaculaire start Sport is vet! Jij niet!

Regio

Op drie middelbare scholen in Drenthe is donderdag en vrijdag het sportstimuleringsprogramma Sport is Vet! Jij niet! gestart. De leerlingen van het Roelof van Echten College uit Hoogeveen, het Carmel College uit Emmen en het Nassau College uit Assen, kregen onverwachts een spectaculaire show van professionele sporters voorgeschoteld.

Compleet uit hun dak. Dat gingen de leerlingen van de eerste en tweede klassen van het voortgezet onderwijs bij het zien van de stuntkunsten van het Sport is vet! Jij niet! kick-off team.

Tijdens de kick-off toonden pro sporters hun kunsten op bikes en skates en werden er acrobatische toeren uitgehaald. Leraren reageerden enthousiast op het programma en zien het als een uitstekend middel om jongeren te stimuleren meer te bewegen en te sporten. Tijdens Sport is vet! Jij niet! maken de leerlingen van de eerste en tweede klassen van het Voortgezet Onderwijs van Drenthe kennis met de sporten free running, freestyle skating, geocaching en freeride.

Het programma is een initiatief van de provincie Drenthe en wordt uitgevoerd door SportDrenthe in samenwerking met Artbox/YBBP. Het programma ligt in het verlengde van de wens van de provincie Drenthe om zowel in topsport als breedtesport te investeren.

Op www.sportisvet.nl is meer informatie over het sportstimuleringsprogramma te vinden.
Provincie:
Tag(s):