vrijdag, 27. februari 2009 - 20:16

Spectaculaire toeloop MOTORbeurs

Utrecht

Motorrijdend Nederland reist massaal af naar MOTORbeurs Utrecht 2009. De beurs is het kloppende hart van motorminnend Nederland en duurt tot en met zondag. Op de eerste beursdag, donderdag, waren al 19.000 liefhebbers naar de Jaarbeurs in Utrecht afgereisd. Ondanks de regen kwamen velen traditioneel op de motor. Het bezoekersaantal van donderdag is een forse stijging van maar liefst 17% in vergelijking met vorig jaar.

De belangstelling voor de beurs weerspiegelt de goede verkoopcijfers van motoren. In 2008 werden 17.000 nieuwe motorfietsen afgeleverd (+ 5%). Een groot deel van dit groeicijfer is toe te schrijven aan de 55-plussers, die de tweewieler (her)ontdekken. Ten opzichte van 2007 kochten zij 18% meer nieuwe motorfietsen. Deze leeftijdscategorie omvat inmiddels zo'n 100.000 motorbezitters.

Opvallend ook zijn de 3.000 nieuwe motorscooters die vorig jaar op de weg kwamen; een toename van maar liefst 51% ten opzichte van een jaar eerder. De motorscooter is dankzij de wendbaarheid en het comfort populair voor woon-werkverkeer. Een van de primeurs op de beurs is de Piaggio MP3 LT. Deze ultramoderne motorscooter beschikt over twee voorwielen, zodat ook automobilisten met enkel een rijbewijs B deze mogen besturen.

Behalve scooters en motoren, nieuw en gebruikt, allemaal te koop, uiteraard een breed aanbod aan accessoires, onderdelen, kleding, helmen, gereedschap. Aanbieders in deze segmenten maakten melding van een verdubbeling van de omzet.
Categorie:
Tag(s):