dinsdag, 8. december 2009 - 22:54

Spelers aangehouden na mishandeling scheidsrechter

Lelystad

Tenminste drie spelers van de Lelystadse voetbalvereniging Batavia '90 zijn afgelopen weekend aangehouden wegens mishandeling van de scheidsrechter.

Bij de wedstrijd tussen het achtste elftal van Batavia en een elftal van Sporting '70 uit de Domstad liep de boel na het laatste fluitsignaal uit de hand en vielen meerdere spelers de scheidsrechter aan. Tegenover Omroep Flevoland verkaarde het slachtoffer dat hij zelfs nog geschopt werd terwijl hij al op de grond lag. Er werd gericht op zijn gezicht geschopt, waardoor hij verwondingen op en om het oog opliep. De scheidsrechter heeft meteen aangifte gedaan tegen de daders. Deze werden door de politie uit de kleedkamer gehaald.

De voorzitter van Batavia '90 vindt dat de grens van het toelaatbare ver is overschreden en is van mening dat de "voetballers" geroyeerd moeten worden. Daarnaast zal hij ook de clubs in de omgeving op de hoogte stellen van de daden van de spelers. Ook zou het complete team uit de competitie gehaald moeten worden omdat de overige spelers niet voldoende hebben geprobeerd de daders tegen te houden.
Provincie:
Tag(s):