donderdag, 29. januari 2009 - 16:57

Spitsstrook tussen St.Joost en Urmond

Stein

Er komt definitief een spitsstrook op de A2 tussen St.-Joost en Urmond. De betrokken ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM hebben hiertoe donderdag het Tracébesluit getekend.

De spitsstrook is noodzakelijk om het toegenomen verkeer door de aansluiting van de A73 op de A2te ontlasten. Er wordt voor de spitsstrook geen extra asfalt aangelegd omdat de vluchtstrook wordt ingericht als rijstrook. Om het verkeer verder op te vangen komt er een extra rijstrook in de verbindingslus van knooppunt Kerensheide in de richting Eindhoven (A2) naar Heerlen (A76). Om de overlast voor omwonenden te beperken heeft minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat verschillende maatregelen tegen geluid genomen.

Op verschillende plaatsen wordt stiller tweelaags ZOAB gebruikt en er zijn een geluidswal en -schermen voorzien. Naar verwachting wordt de spitsstrook in 2010 in gebruik genomen. Op korte termijn start ook een Spoedwet-procedure om ook in noordelijke richting, tussen de aansluiting Urmond en knooppunt Het Vonderen, een spitsstrook aan te leggen. Ook wordt dan op Kerensheide met een fly-over een belangrijk knelpunt verbeterd.
Provincie:
Tag(s):