maandag, 14. december 2009 - 22:23

Sponsortocht Glazen Huis pauzeert in Meppel

Meppel

Op 18 december start de jaarlijkse 3FM Serious Request actie. Dit jaar sluiten de DJ’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zich zes dagen lang op in het glazen huis in Groningen om geld in te zamelen voor de malariabestrijding.

In het teken van deze actie levert de projectgroep ‘Van Glasstad naar het Glazen huis’ voor de tweede achtereenvolgende keer een ludieke, gezellige en gezonde bijdrage. Zij starten in glasstad Leerdam en finishen 280 km verderop bij het Glazen huis in Groningen. Deze tocht wordt in vijf dagen afgelegd; On Wheels! Dit wil zeggen; op de fiets, skates, steps, bakfiets, skikes. Zolang het maar ongemotoriseerd en op wielen is. Het doel: €16.000 euro ophalen om malaria de wereld uit te helpen.

Op dinsdag 22 december wordt de vierde etappe Zwolle – Heerenveen gereden. De gemeente Meppel is hierbij uitgekozen als pauzeplaats. Dit houdt in dat de deelnemers rond 13.00 uur op het Kerkplein aankomen waar zij ontvangen worden door burgemeester Jan Westmaas. Hier zal een kort programma zijn. Vervolgens vertrekken de deelnemers rond 14.00 uur richting Heerenveen.

Diverse Meppeler organisaties hebben al aangegeven de actie te willen steunen. Zo staat de ijsbaan op het Kerkplein dinsdag 22 december geheel in het teken van Serious Request, geeft Achmea Health Center op 22 december tussen 13.00 en 14.00 uur op het Kerkplein een les Zumba (fitness/dans) waarbij iedereen mag meedoen en hebben diverse tweedeklas scholieren al acties gevoerd om geld in te zamelen.
Provincie:
Tag(s):