vrijdag, 1. mei 2009 - 12:17

Spookrijder rijdt 160 km/u over snelweg

Amersfoort

Een automobilist reed in de vroege ochtend van vrijdag 1 mei spookrijdend met 160 km/u en met een slok te veel op over de Rijksweg A28. Rond 03.05 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist vanuit de richting van Zwolle tegen de richting in over de Rijksweg A28 in de richting van Utrecht reed.

Agenten namen positie in bij afrit 8 (Amersfoort) en zagen inderdaad een auto met hoge snelheid tegen de rijrichting in over de A28 rijden. De agenten gingen met zwaailicht en sirene achter de automobilist aan en zagen dat hij met een (geijkte) snelheid van 160 kilometer reed.

Na ongeveer 8 kilometer draaide de verdachte zijn auto bij afrit 5 (afslag Maarn/Doorn) en nam in de goede rijrichting de afslag. Op de Doornseweg werd de auto door de agenten aan de kant gedirigeerd. De automobilist, een 38-jarige man uit Nijkerk (Gld), bleek veel te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 615 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer (spookrijden, hoge snelheid) en het rijden onder invloed van alcohol.
Provincie:
Tag(s):