donderdag, 15. januari 2009 - 10:27

Sporenonderzoek moord studente nog niet afgerond

Groningen

Het openbaar ministerie (OM) in Groningen denkt tot eind januari nodig te hebben om het technische bewijs in zaak van de moord op de 25-jarige Groningse studente Suzanne Martens te bestuderen. Volgens een woordvoerder van het OM zijn nog niet alle sporen door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht en zal over de uitkomst hiervan de verdachte nog aan de tand gevoeld moeten worden.

Tijdens het sporenonderzoek door de technische recherche is een groot aantal sporen aangetroffen die met de moord op Martens te maken zouden kunnen hebben. Ook op het lichaam van de studente zijn de nodige sporen zijn gevonden. Om zeker te zijn met feiten te zitting te komen, zal ieder bewijs zorgvuldig geanalyseerd moeten worden.

De woordvoerder van het OM zegt dat zij globaal een idee heeft van hetgeen zich afgespeeld in de woning. Dit beeld wordt niet bevestigd door de 20-jarige verdachte uit Groningen, omdat deze ontkent met de moord te maken te hebben. Volgens de woordvoerder zal er half februari een pro-forma zitting komen waarin langere detentie van de verdachte zal gevraagd worden.

De studente werd op 8 november j.l. dood in haar woning aangetroffen aan de Goeman Borgesiuslaan in de stad. Nadat medebewoners zich zorgen maakte om Martens, stuitte de politie op het stoffelijk overschot van de vrouw. Na sectie bleek de vrouw door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.
Provincie:
Tag(s):