woensdag, 4. februari 2009 - 20:48

Sport is vet! Jij niet! gelanceerd

Assen

Woensdagmiddag werd in het Drents Museum in Assen het sportstimuleringsprogramma Sport is vet! Jij niet! gelanceerd door gedeputeerde Anneke Haarsma. Sport is vet! Jij niet! is gericht op leerlingen van het voortgezet onderwijs en is gekoppeld aan de komst van de Vuelta naar Drenthe in augustus 2009. Met een druk op de knop presenteerde Anneke Haarsma de website www.sportisvet.nl, die vanaf donderdag voor iedereen toegankelijk is.

Sport is vet! Jij niet! is een initiatief van de provincie Drenthe en wordt uitgevoerd door SportDrenthe. Het sportstimuleringsprogramma staat in relatie tot de komst van de Vuelta op 29 augustus 2009 naar Drenthe en ligt in het verlengde van de wens van de provincie Drenthe om zowel in topsport als breedtesport te investeren.

Anneke Haarsma: “De komst van de Vuelta biedt voor onze provincie een prachtige kans om te laten zien dat sport behalve gezond, ook gewoon heel leuk is. En dat is precies wat we gaan laten zien en ervaren in dit project. Drenthe is sportprovincie, met topsport én breedtesport.�

Sport is vet! Jij niet! heeft tot doel de leerlingen te stimuleren om meer te bewegen en te sporten en gaat binnenkort van start op de meeste middelbare scholen in Drenthe. Tijdens Sport is vet! Jij niet! maken de leerlingen van de eerste en tweede klassen van het Voortgezet Onderwijs van Drenthe kennis met de sporten free running, freestyle skating, geocaching en freeride.

Na de kennismakingslessen die op school gegeven worden, mogen de leerlingen de sport die ze het beste ligt gratis verder gaan ontdekken bij een sportvereniging in de buurt. Al deze inspanningen vinden hun bekroning tijdens een zinderende finale waar alle eerste en tweede klassen van het Voortgezet Onderwijs in Drenthe aan meedoen.
Provincie:
Tag(s):