maandag, 23. maart 2009 - 21:56

Sport Valley van start

Assen

Een plek waar sport, entertainment, infotainment, interactiviteit en competitie samenkomen. Dat wordt Sport Valley, dit mega side-evenement van la Vuelta ’09 Drenthe Holanda wordt gehouden op en rond het TT-circuit.

Wanneer de proloog van la Vuelta op het TT-circuit van Assen plaatsvindt, start tegelijkertijd Sport Valley! Sportief spektakel met als thema fietsen. Dat zijn de sleutelwoorden voor dit gratis familiefestival, een initiatief van de provincie Drenthe en SportDrenthe.

Op het festival zijn ondermeer The Vertical Bike en The Space Bike, waarmee recht omhoog en over de kop gefietst kan worden. Naast podia met entertainment komt er onder andere een fietsmuseum. Het uiteindelijke programma van Sport Valley is nog in volle ontwikkeling, alle nieuwe toevoegingen aan het programma krijgen een plek op de website. De website www.sportvalleydrenthe.nl gaat donderdag 2 april online.

Vanaf 30 maart wordt alvast iedere maandag Sport Valley TV uitgezonden, het televisieprogramma dat niet alleen nieuws biedt over Sport Valley maar tevens hét programma is van Sport is vet! Jij niet! In dit sportstimuleringsprogramma maken de leerlingen van de eerste twee klassen van het Voortgezet Onderwijs in Drenthe kennis met de sporten free runnen, freestyle skaten, geocaching en freeride. De eigentijdse varianten op hardlopen, skeeleren, wandelen en fietsen. Na de kennismakingslessen op de scholen gaan de leerlingen de sporten die ze het leukst vinden gratis verder beoefenen op sportverenigingen.

Sport Valley TV volgt de leerlingen in dit hele proces. Met interviews, achtergronden, nieuws en ‘tips & tricks’ van pro sporters. Het programma is, naast de uitzendingen op RTV Drenthe, te bekijken via www.sportisvet.nl, www.sportvalleydrenthe.nl en www.sportisvetjijniet.hyves.nl.
Provincie:
Tag(s):