woensdag, 7. oktober 2009 - 21:46

Staatsbosbeheer verrast kinderdagverblijf

Rolde

De Roldebol, het kinderdagverblijf in Rolde wordt verblijd met een groot houten berenbeeld. Staatsbosbeheer geeft deze cadeau op dinsdag 13 oktober aanstaande. Het beeld is gemaakt door houtkunstenaar Peter van de Meijs, die het beeld gezaagd heeft tijdens de Carving Cup, die afgelopen mei bij het Boomkroonpad plaats vond.

Tijdens dit evenement zaagden 19 houtkunstenaars met de motorzaag een beeld uit een enorme boomstam. Peter van de Meijs koos voor twee beren, moeder en dochter die elkaar teder vasthouden. Echt een beeld voor een kinderdagverblijf, vonden zowel Staatsbosbeheer en de kunstenaar. Dit werd de Roldebol uit Rolde.
Ria Homan, locatiehoofd van de Roldebol, is zeer verheugd met het mooie beeld. ‘We zetten het buiten in de tuin. Daar hebben alle kinderen er plezier van.’

Het aanbieden van het beeld wordt gekoppeld aan de kinderboekenweek, die dit jaar als thema heeft: ‘Aan tafel! Eten en snoepen in kinderboeken.’ Kunstenaar Peter van de Meijs leest eerst een leuk berenverhaal voor aan de peuters. Vervolgens gaat hij samen met de kinderen naar buiten en onthult samen met de kinderen het beeld.

Op de Roldebol wordt uitgebreid aandacht besteed aan de kinderboekenweek. De hele week vinden er allerlei activiteiten plaats die te maken hebben met dit thema. Zo kunnen de kinderen een smeerdiploma halen tijdens ‘beren, broodjes smeren’ en maken de kinderen hun eigen knapzakje. Maar het hoogtepunt van de week is uiteraard het grote berencadeau!
Provincie:
Tag(s):