vrijdag, 16. oktober 2009 - 22:59

Staatssecretaris Timmermans doet Tour de Frans

Heerlen

Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) gaat op geheel eigen wijze invulling geven aan het herfstreces. Weer of geen weer, gedurende drie dagen doorkruist hij op de fiets de grensstreek tussen Nederland en België. Dat doet hij om her en der te praten met mensen over het dagelijkse leven in het grensgebied en te horen hoe er aan weerszijden over de grenzenloze Europese Unie wordt gedacht.

Op dinsdagochtend 20 oktober vertrekt Timmermans vanuit zijn woonplaats Heerlen met 300 kilometers in het vooruitzicht. De tocht voert van Nederlands Limburg via Belgisch Limburg, Oost-Vlaanderen, Antwerpen (provincie), Noord-Brabant en Zeeland naar Zuid-Holland.

Veel Nederlanders wonen en/of werken over de grens. Anderen maken in België gebruik van medische voorzieningen. En er zijn veel Belgen die juist naar Nederland komen om bijvoorbeeld brood of bloemen te kopen. Timmermans hoopt tijdens zijn korte tussenstops de dynamiek van de grensstreek te ontrafelen en ideeën op te doen voor de toekomst.

Op het programma staan bezoeken aan een bakkerij, een brouwerij, de Dutch Design Week in Eindhoven, maar ook een ziekenhuis in Overpelt, een bank die grensoverschrijdend hypotheken verstrekt, en een mosselkwekerij in Zeeland. Timmermans sluit zijn fietstocht af in Delft en Den Haag.
Provincie:
Tag(s):